top of page
Search

Astir Marina: Έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της Μαρίνας της Βουλιαγμένης


Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Astir Marina στη Βουλιαγμένη, η ολοκλήρωση της οποίας πραγματοποιήθηκε δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από συγκεκριμένους τοπικούς κύκλους, τα καταστροφολογικά σενάρια που διακινήθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη σκληρή κριτική, που δέχθηκε ο Δήμος.


Αλλά όπως επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επικαλούμενος φράση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή "τα έργα όσο εξελίσσονται έχουν κυρίως εχθρούς, όταν όμως ολοκληρωθούν έχουν μόνο φίλους".


Πρόκειται για μία επένδυση 53 εκ. ευρώ, κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και αποτελεί μία από τις κορυφαίες μαρίνες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Τα εγκαίνια για τη νέα δομή ελλιμενισμού και οίκων λιανικής διεθνούς βεληνεκούς πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, του δημάρχου Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Abu-Suud Walid, co-CEO της AGC Equity Partners, η οποία επένδυσε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την Astir Marina, και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύνουσα σύμβουλος της Αστήρ Παλάς, Πέννυ Ζαγλαρίδου.Τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και η CEO της Astir Marina Βουλιαγμένης Πέννυ Ζαγλαρίδου, εξήραν τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τη βοήθεια που παρείχε ως δημοτική αρχή και την αγαστή συνεργασία για την ολοκλήρωση της επένδυσης.


Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ακόμα: "Η Μαρίνα Βουλιαγμένης εκπέμπει το σωστό μήνυμα, αυτό του ποιοτικού τουρισμού. Η επένδυση που ξεπερνάει τα 53 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός. Το έργο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άτακτου ελλιμενισμού στον όρμο της Βουλιαγμένης και ενισχύει την τοπική οικονομία".
O χαιρετισμός του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου


Κ. Υπουργέ, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας


Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα, να σας καλωσορίσω στο Δήμο μας, στην τελετή εγκαινίων της νέας μαρίνας Βουλιαγμένης, ένα έργο ορόσημο για την πόλη μας, που συμβολίζει εμβληματικά το δυναμισμό και την ανάπτυξη της περιοχής μας.


Η νέα μαρίνα που κοσμεί πλέον την πόλη μας, συνιστά αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας, εντατικού διαλόγου και μεθοδικής δουλειάς όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των επενδυτών, της επιστημονικής κοινότητας, των κατασκευαστών και την καταλυτική συνδρομή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Δήμος μας, αποδέχτηκε την πρόταση για τη δημιουργία της νέας μαρίνας, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως η υφιστάμενη μαρίνα, κατασκευασμένη το 1962, αποτελούσε περιβαλλοντική βόμβα για το θαλάσσιο οικοσύστημα μας.


Παράλληλα όμως, έθεσε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή τις απόλυτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, να στηρίζει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, όσο αυτές είναι εναρμονισμένες με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.


Επειδή όμως, όπως είπε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, τα έργα όσο εξελίσσονται έχουν κυρίως εχθρούς, όταν όμως ολοκληρωθούν έχουν μόνο φίλους, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, διανύσαμε ως δήμος και ως δημοτική αρχή μία πολύ δύσκολη περίοδο. Όσο ήταν σε εξέλιξη το έργο, εισπράξαμε σκληρή κριτική από την τοπική κοινωνία για αυτό και οι επιλογές μας λοιδορήθηκαν, με αποτέλεσμα να υποστούμε σημαντικό πολιτικό κόστος ακόμα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Δεχτήκαμε άδικο πόλεμο από μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας κατηγορούσαν για την επικείμενη καταστροφή της Βουλιαγμένης, όπως χαρακτήριζαν τότε το έργο.


Σε όλα αυτά όμως, κλείσαμε τα αυτιά μας και μείναμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές και τους στόχους μας και όπως βλέπετε σήμερα εδώ, δικαιωθήκαμε.


Στηρίξαμε, παρά τον πόλεμο εις βάρος μας, τη δημιουργία της νέας μαρίνας. Πιστέψαμε αλλά και ενισχύσαμε με παρεμβάσεις τα οφέλη της για το θαλάσσιο και το χερσαίο περιβάλλον της περιοχής, ταυτόχρονα με τη συμβολή της στην ανάπτυξη της πόλης και την προσέλκυση τουρισμού υψηλών προδιαγραφών.


Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση της Αστήρ Α.Ε. και προσωπικά η κα Ζαγλαρίδου υιοθέτησαν τις προτεραιότητες μας, καθώς ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένες με το σχεδιασμό και τις αρχές της συνολικής επένδυσης της εταιρείας στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης.Καθ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του έργου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στάθηκε αρωγός στην δημιουργία του, ενώ παράλληλα, οι υπηρεσίες επόπτευαν και παρακολουθούσαν κάθε βήμα. Με δική μας πρωτοβουλία, διασφαλίστηκε η συνδρομή του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ για την εντατική παρακολούθηση της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων και την προστασία της υγείας των λουόμενων κατά τη διάρκεια των εργασιών. Διασφαλίσαμε σημαντική αύξηση του πράσινου ισοζυγίου της περιοχής και μείωση της δόμησης, ενώ συνεργαστήκαμε για να διευθετηθούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα που αφορούσαν τη δημιουργία και την υποστήριξη της μετέπειτα λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού έργου.


Το αποτέλεσμα είναι το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, μία μαρίνα κόσμημα για τη χώρα, που αναβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου που τη φιλοξενεί και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο της αθηναϊκής ακτογραμμής αλλά και της χώρας μας.


Η νέα μαρίνα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της περιοχής μας. Αποτελεί ένα εγχείρημα που δημιουργεί ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, ενισχύει τον τουρισμό και προσφέρει νέες δυνατότητες αναψυχής και ψυχαγωγίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας.


Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, από τους μελετητές και τους μηχανικούς, έως τους εργάτες και τους επενδυτές, κυρίως για την αφοσίωσή τους στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική προστασία και για την θετική τους ανταπόκριση στην σημαντική μείωση της έκτασης της μαρίνας στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της, κάτι που σήμερα με το έργο ολοκληρωμένο αποδεικνύει πόσο σημαντικό και χρήσιμο ήταν και για την μαρίνα αλλά και για την όμορφη πόλη μας.


Η νέα μαρίνα είναι περισσότερο από ένας χώρος φιλοξενίας σκαφών. Είναι ένα κέντρο που ενώνει τον κόσμο, προάγει και ενισχύει την ταυτότητά μας ως πόλη.

Με περηφάνια σήμερα, εγκαινιάζουμε αυτό το έργο και ευχόμαστε να προσφέρει στην πόλη όσα προσδοκούμε απ’ αυτό.


Σας ευχαριστώ"Η εκσυγχρονισμένη Αστήρ Μαρίνα, με 59 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, εμπορικά καταστήματα διάσημων οίκων, καθώς και έναν παράκτιο περίπατο με επιπλέον χώρους πρασίνου αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και πολυτελείς μαρίνες.


Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες ασφαλείας 24/7, παροχή νερού και ηλεκτροδότησης, καθώς και χώροι στάθμευσης.


Με καινοτόμες υποδομές ελλιμενισμού σκαφών, ψυχαγωγίας και αγορών, η μαρίνα στη Βουλιαγμένη θα πρωταγωνιστήσει ανάμεσα στις κορυφαίες μαρίνες στη Μεσόγειο και θα αναβαθμίσει σημαντικά το τοπικό και εθνικό τουριστικό προϊόν.


Πηγή: VimaOnline.gr

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page